Parels van de Zee

Het gedicht "Parels van de Zee" is een gedicht over de ramp van Moddergat, die plaats vond in 1883. Moddergat is mijn geboortedorp, waar ik nu al jaren niet meer woon, maar waar ik wel geregeld nog even een kijkje neem en ik voel mij er altijd thuis. Dit is een van de redenen waarom ik de titel "Parels van de Zee" heb gekozen voor deze gedichtenbundel.

Maar deze titel heeft nog een andere betekenis. Met "Parels" wil ik u de kostbaarheid van mensen aanduiden en met "De Zee" het leven. Zoals de zee geeft en neemt doet het leven dit evenzo.

De gedichten gaan over allerlei gebeurtenissen, gedachten, gevoelens, gedragingen en gevolgen. Over de situaties waar wij weinig aan kunnen doen, maar ook over situaties waarin we een aandeel hebben. Waarin wij het elkaar en onszelf behoorlijk moeilijk maken of zelfs onrecht aan doen.

Daarnaast kom je vaak weer de mogelijkheid en inzet in de gedichten tegen, om het draaglijker en aangenamer voor elkaar en onszelf te kunnen maken. Dat, als het ware, de parel zichtbaar wordt, zodat liefde en plezier ons niet ontgaan.

"Parels van de Zee" is mijn vierde gedichtenbundel. Dit is echter mijn eerste fullcolor uitgave. Er staan meer dan 120 gedichten in, geillustreerd met diverse kleurenfoto's.
In de media is het gedichtenboek warm onthaald. Ondertussen zijn er meer dan 300 stuks verkocht.

Het is niet alleen leuk om deze bundel cadeau te krijgen, maar het is ook een ideaal cadeau om te geven.


© 2008
Prijs: 14,50