Dit schilderij is van het scheepswrak op het wad, dat ligt tussen Wierum en Moddergat, ter hoogte van Nes. Wierum ligt links van het schilderij en Moddergat rechts. Het wrak ligt op circa 100 meter vanaf de wal en is zichtbaar bij eb. De dreigende luchten, de zonsopgang en de weerspiegeling geven iets magisch aan het geheel. De afmeting van het schilderij is 50 bij 60 cm en er zitten ongeveer 67 werkuren in.
Het scheepswrak is een praam en is rond 1955 -1960 hier terecht gekomen. Het gaat hier om een ijzeren praam, deze waren er vanaf 1900.
Een praam is een platbodem vaartuig bestemd voor het vervoer van landbouwproducten, vee e.d. Bij de buitendijkse landwinning werden deze kramen destijds door Rijkswaterstaat gebruikt voor het vervoeren van palen en rijshout. Rijshout is een verzamelnaam voor staken en tenen van veelal wilgenhout.
Onze Pomsy is een Pomchi.
De Pomchi is ontstaan door de kruising van twee rassen namelijk de Pomeriaan en de Chihuahua. De Pomchi heeft een lieve en intelligente uitdrukking, is klein van gestalte en gespierd.
Corona heeft ook invloed op kunst, want kunst is immers een uiting.
Dit is een drieluik. 2 ervan zijn even groot en eentje met tekst is een stuk kleiner. De drieluik is een abstract werk, wat de meeste mensen niet aan zal spreken. Toch hou ik ook van abstract, het is een andere beleving en je moet er ook anders naar kijken.
Dit abstracte drieluik geeft het gevoel weer, van de positieve verandering die langzaam doorbreekt wat betreft Corona. Een gevoel van hoop, van een nieuwe lente en van licht dat doorbreekt. 'When light breaks through'.
Prijs n.o.t.k.
Acryl- en krijtverf op linnen
Zonder lijst
Corona heeft ook invloed op kunst, want kunst is immers een uiting.
Hier heb ik voor veren gekozen. De symbolische betekenis van veren is vrijheid, verbondenheid, spiritualiteit en kracht. Dit symbool vind ik passend bij deze tijd, met het oog op, wat we tot nu toe hebben moeten missen, wat ons verbind, waar we naar verlangen en wat we in de toekomst weer mogen ervaren. Met de wens dat alles goed komt. 'May goodness come your way'.
Prijs n.o.t.k.
Acryl- en krijtverf op linnen
Zonder lijst
Schilderij van een kolibrie gemaakt, mijn lievelingsvogel. Er zijn 320 soorten kolibries in allerlei kleurvarianten, deze geschilderde kleurvariant heeft mijn voorkeur. De reuzen kolibrie is iets meer dan 20 cm en de kleinste is ongeveer 4 cm. Ze komen voor in zuid, midden en noord Amerika en leven in verschillende leefgebieden, van tropische regenwouden tot hete en koude woestijnen.
Het ornaatelfje is 14 cm lang, de staart is gemiddeld 5,9 cm en is relatief kort voor een elfje; de vogel weegt 8 tot 13 gram. De soort vertoont duidelijk seksueel dimorfisme: het mannetje is in het broedseizoen opvallend fraai blauw gekleurd op het voorhoofd, de oor-streek, rug en de staart. De keel, oogstreep en de nek zijn zwart of zeer donkerblauw. Mannetjes na de broedtijd, onvolwassen vogels en vrouwtjes zijn overwegend bruin, van boven donkerder dan van onder.
Doorbraak in het Hoofd naar het water. Dit staat ook symbool voor het doorbreken van de muur, welke jij om jou heen gebouwd kunt hebben. Dit schilderij is een tijd terug verkocht en hangt ergens in Amsterdam bij een psycholoog in zijn praktijkkamer....
Zaterdag 9 oktober 2010 was de dag van de palliatieve zorg. Op deze dag zijn er kaarten verstuurd naar mensen, die palliatieve zorg nodig hebben. Waaronder deze paarse roos met bijbehorende gedicht. (Zie gedichten: De Roos).
Palliatieve zorg bestaat uit zorg- en hulpverlening voor mensen, die ongeneeslijk ziek zijn en voor hun naasten.
Het lieveheersbeestje staat symbool voor de strijd tegen zinloos geweld.
De stippen zijn gekleurde lieveheersbeestjes.
Hier heb ik de kleuren van de regenboog gebruikt,
zo ook weer bij de stippen van de kleine lieveheersbeestjes.
Een van de stippen is wit gelaten. Omdat het voor vrede staat.
En het getal zeven, die steeds weer terugkomt, staat voor volmaaktheid.
Het hopen, maar vooral het streven naar vrede
is een eerste stap in de goede richting.
Dit schilderij heb ik gemaakt om stil te staan bij alle kinderleed. Moderne schilderijen en/of schilderijen met een boodschap spreken veel mensen niet aan. Zelf heb er wel iets mee en ik vind het vrije werken fijn en de expressie mooi...
Op zaterdag 8 maart 2008 is de Wierumer Aek te water gegaan bij Oostmahorn. 125 jaar nadat het oorspronkelijke schip bij de vissersramp van Moddergat op 6 maart 1883 voor de kust van Schiermonnikoog verloren was gegaan. Het schip is gedoopt met de oorspronkelijke naam, WL 19 De Drie Gebroeders van fam. De Haan uit Moddergat. De herbouw van de Wierumer Aek was een project om langdurige werkelozen weer een werkzame toekomst te bieden. Driekwart van de 40 deelnemers aan de bouw van de Wierumer Aek ontdekte via de scheepswerf in Moddergat weer nieuw arbeidsperspectief voor zichzelf. Naast het origineel, zijn er op dit moment meer dan dertig gedrukte exemplaren verkocht.
Een pentekening van de Gereformeerde kerk en pastorie van Moddergat. Het was een opdracht en een geschenk voor een voorganger die daar jaren terug had gewerkt.
Soms voel jij je niet in balans.
Terwijl de omstandigheden goed zijn, voel jij je niet gelukkig.
En soms zijn de omstandigheden niet prettig,
maar kun jij je wel gelukkig voelen.
Het menselijk dualisme.
De boodschap van het schilderij is, dat wij mensen vaak heel zwart/wit kijken naar de wereld en naar elkaar. Toch is het een heel stuk fijner om de dingen eens met kleur te bekijken en elkaars kleur te ontdekken. Het schilderij heet daarom ook 'kleur je leven'